Apple roept alle gebruikers van de ruim 1,6 miljard Apple-producten direct op een software-update uit te voeren. Beveiligingsonderzoekers ontdekten een kwetsbaarheid in Apple’s eigen berichten-app iMessage.

Met spionage-software van het Israëlische bedrijf NSO Group kon het lek misbruikt worden om iPhones, iPads, Apple Watch-horloges en computers van Apple te infecteren met spyware. Met de nieuwste update die Apple vandaag aanbiedt, wordt het lek gedicht. En verwacht Apple dat dit probleem vanaf nu is opgelost

Spyware ontdekt

Het lek werd maandag onthuld door Citizen Lab, een cyber-onderzoekseenheid van de Universiteit van Toronto. Zij ontdekten dat de iPhone van een Saoedische-activist was geïnfecteerd met Pegasus, spyware die NSO Group ontwikkelde. Die spyware werd eerder al ingezet om journalisten en mensenrechtenactivisten te bespioneren.

In het geval van de Soedische activist werd het lek gebruik om diezelfde software te installeren. Dat lek kon worden misbruikt als gebruikers van de berichten-app een PDF-bestand ontvingen, wat Apple omschrijft als een ‘kwaadaardig bewerkt’ bestand.

Trusted by some of the biggest brands

white-logo-glyph

We’re Waiting To Help You

Get in touch with us today and let’s start transforming your business from the ground up.

Book A Consultation